Saturday, 8 June 2019

Abrikosinis "Flaugnarde"

Paskutiniu metu mano akys dažnai užmato šį prancūzišką desertą. Nusprendžiau ir aš išbandyti jį ir iškart puoliau internete ieškoti recepto. Prisipažinsiu, lietuviškais maisto blogais nepasitikiu, nes kiek kartų teko kažką gaminti tiksliai pagal aprašytą receptą, tiek kartų mano patiekalas atsidurdavo šiukšlinėje. Tad ir šį kartą nerizikavau, o ieškojau kitur.
Flaugnarde - prancūziškas desertas su vaisiais. Jis gali būti gaminamas su įvairiais vaisiais:obuoliais, kriaušėmis, persikais, slyvomis... 
Man asmeniškai su abrikosais jis labai patiko, nes abrikosai davė malonią rūgštelę, kuri tiko idealiai čia. Pats kepinys šiltas primena omletą, purus ir minkštas, bet atvėsęs jis pakeičia struktūrą, tampa tvirtesnis. Man asmeniškai šaltas jis daug skanesnis.
Šis kepinys gali būti ne tik kaip desertas, bet ir kaip puikus pusryčių patiekalas.
Dabar, kai abrikosų sezonas, tai kodėl neišbandžius?

8 asmenims,40 min.

5-7 abrikosai
180 ml pieno
80 ml. grietinėlės
1 šaukštelis vanilinio cukraus
3 šaukštai viskio ( nenaudojau)
3 dideli kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
80 g miltų
žiupsnelis druskos
cukraus pudros
1 šaukštas sviesto

Kepimo indą ištepkite sviestu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
Abrikosus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir abrikosų puseles sudėkite į sviestu išteptą kepimo indą.
Dubenyje išplakite pieną, grietinėlę, vanilinį cukrų, kiaušinius ir jei naudosite viskį.
Druską sumaišykite su miltais ir palaipsniui įmaišykite į tešlą.
Supilkite tešlą į kepimo indą nir dėkite kepti į orkaitę 30-35 min.
Atvėsinkite.
Užberkite cukraus pudros.


Šaltinis:thegourmetgourmand.com

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...