Thursday, 6 June 2019

Kotletai ant iešmelių

"Kotletai? Taigi jie nusibodę ir niekam neįdomūs!" Taip kartais pareiškia mano aplinkoje kai kurie žmonės. 
Buvo laikas, kai aš juos mėgau ( ypač su burokėlių salotomis, tuos mokyklinius), vyresnėlis irgi nespjovė į juos, bet dabar viskas apsisuko ir labai retai juos gaminame.
O jei užsinorime kažko panašaus, tuomet suku galvą, kaip čia pagaminti kitaip, kad visiems būtu įdomu.
Tad išbandome naują derinį ir balsuojam:skanu ar ne?

4 asmenims,25 min.

2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 nedidelis svogūnas
500 g maltos kiaulienos
100 g varškės sūrio su prieskoniais
pagal skonį druskos
1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių
1/2 šaukštelio džiovintų rozmarinų
pagal skonį maltų pipirų
2 pundeliai smidrų

Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir kepinkite smulkintą svogūną, kol suminkštės. Atvėsinkite.
Sumaišykite maltą kiaulieną, trupintą sūrį, paskaninkite druska, pipirais bei džiovintomis žolelėmis. Šlapiomis rankomis formuokite kotletukus ir verkite ant medinių iešmelių. Kotletukus patepkite aliejumi. Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies apie 10-12 min. nepamiršdami apversti, kad gražiai iškeptų iš visų pusių.
Garnyrui smidrus apvirkite vandenyje, perliekite šaltu vandeniu.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...