Tuesday, 4 June 2019

Kokosinis trupiniuotis su uogomis ir vaisiais

Paradoksas:pastaruoju metu gaminiai, kuriuos labai noriu išmėginti ir parodyti jums, pasirodo tokie nekokie ir neverti jūsų dėmesio, o receptai, kuriuos darau tik dėl savęs, išeina daug geriau.
Taip jau gavosi, kad savaitgalį kepiau keksiukus, kuriuos labai norėjau parodyti jums, bet iškilo lyg kokie kaminai , o šis trupiniuotis gavosi ne tik gražus, bet ir labai skanus.

5 asmenims, apie 35 min.

500 g uogų ( braškės, vyšnios, šilauogės)
2 bananai
2 persikai
1 šaukštas cukraus

Trupiniai:
125 g tirpinto sviesto
125 g kokoso drožlių
100 g miltų
1 šaukštas cukraus

Dubenėlyje sumaišyti uogas, smulkintus bananus, persikus ir cukrų.
Kitame dubenyje sumaišyti trupinius. Į dubenį suberti kokoso drožles, miltus, cukrų ir supilti ištirpintą sviestą. Išmaišyti. Turi gautis lipnūs trupiniai.
Į kepimo indą (26 cm. skersmens) suberti uogų ir vaisių mišinį. Ant viršaus tolygiai užberti trupinius.
Dėti į 180 C įkaitintą orkaitę ir kepti 20 - 25 min. arba, kol paviršius gražiai paruduos.
Valgyti šiltą.


Šaltinis:Saulėta virtuvė, bet daug pakeitimų pagal mano poreikius.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...