Pastaruoju metu,labai pamėgome tartas. Tai toks kepinys, kuriame gali sutilpti visa jūsų fantazija - nes, ją galima pagaminti iš visko, ko tik rasite šaldytuve ir dar perkračius prieskonių lentynėlę.
Na o šį kartą aš rekomenduoju išbandyti pomidorų ir rikotos tartą. Mmmm, koks skonis ir kvapas :)
8 asmenims, 1 val ir 50 min.
Tešla:
250 g miltų
100 g sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
5 šaukštai vandens
Įdaras:
400 g. rikotos sūrio
2 kiaušiniai
400 g įvairių pomidorų
3 šaukštai grietinės
1 šaukštelis itališkų žolelių mišinio
1/2 šaukštelio druskos
Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais. Sudedame kubeliais pjaustytą sviestą, supilame vandenį ir minkome, kol gausis graži, vienalytė masė. Tešla išklojame kepimo indą 26 cm. skersmens ( prieš tai patepame riebalais) ir dedame valandai į šaldytuvą.
Rikotą ištriname su kiaušiniais, druska, žolelių mišiniu. Dedame grietinę ir gerai išmaišome.
Išimame tešlą iš šaldytuvo ir supilame rikotos masę, išlyginame paviršių. Ant viršaus sudedame riekelėmis pjaustytus pomidorus.
Kepame 180 C. orkaitėje apie 40 min.
Atvėsiname.
No comments:
Post a Comment