Monday, 3 June 2019

"Gazpacho"- šalta pomidorų sriuba

Pomidorai, pomidorai, pomidorai... 
Pirmų visada laukdavome su nekantrumu, kad galėtume suvalgyti salotas su grietine ir svogūnu. Tai būdavo pačios skaniausios salotos vaikystėje ( mano vaikai irgi labai jas mėgsta).
O kai pomidorų atsirasdavo devynios galybės, kad nespėdavome valgyti, mama sukdavo galvą kaip protingai juos sunaudoti.
O dabar, kai parduotuvės pilnos pomidorų apskritus metus, mes jau taip nesiverčiame per galvas, kaip tuos pomidorus sunaudoti.
Šiandieną dalinuosi savo "Gazpacho" receptu, kurį išbandžiau jau prieš kelis metus ir kai pabosta šaltibarščiai aš gaminu šią šaltą sriubą.

4 asmenims, 20 min.

600 g (nuplikytų, be odelių) pomidorų
2 paprikos
1 agurkas
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai raudono vyno acto
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
4 riekelės baltos duonos

Duoną paskrudinti ir supjaustyti kubeliais.
Į trintuvą sudėti pjaustytus pomidorus, smulkintą papriką, be odelės supjaustytą agurką, smulkintą kubeliais svogūną, išspaustus česnakus ir sutrinti iki vientisos masės.
Supilti aliejų, actą, pagardinti druska bei pipirais.
Prieš tiekiant ant viršaus užberti smulkinto agurko, paprikos kubelių. 
Valgyti su skrudinta duona.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...