Sakau sąžiningai:neplanavau šių salotų kelti į tinklaraštį, nes ir taip čia viskas aišku. Bet kai jų recepto paprašė viena draugė, paskui kita... Tegul jos būna čia, gal ir jums pravers greitai vakarienei.
Taip jau gavosi, kad vaikštant po turgų mano akys užmatė šviežių bulvių. Žinau, kad mano vyras jas mėgsta, tad nedvejodama nupirkau.
Namuose gulėjo pakuotė kefyro, tad vakarienė kaip ir aiški buvo. Dar ir dabar prisiminus jos skonį , burnoje jaučiu jos skonį.
Žodžiu ūkiškai, bet skaniai.
2 asmenims, 10 min.
5 vidutinio dydžio virtos bulvės su lupena
10 rudų pievagrybių
keli griežinėliai rūkytos šoninės
3 svogūno laiškų stiebai
aliejaus kepimui
Padažas:
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštas balto vyno acto
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Grybus supjaustome griežinėliais ir apkepiname keptuvėje su aliejumi (kepti vienu sluoksniu). Išimame iš keptuvės. Tuomet į keptuvę sudedame plonomis juostelėmis pjaustytą šoninę ir paskrudiname.
Bulves nulupame ir supjaustome griežinėliais, svogūno laiškus susmulkiname.
Į dubenėlį sudedame bulves, grybus, kepintą šoninę, svogūno laiškus.
Padažui sumaišome visus produktus ir juo apšlakstome bulvių salotas.
No comments:
Post a Comment