Sunday, 2 June 2019

Jautiena su "Chimichurri" padažu

Šiandien Tėvo diena. Visi savo tėvelius lepina desertais, o mes "vyriškai" - kepsniu.
Kepsnys nieko ypatingo, bet padažas tikrai puikus.
Chimichurri - tai argentinietiškas padažas, nors dėl jo kilmės ginčijasi Argentina ir Peru. Šis padažas gaminamas iš petražolių, alyvuogių aliejaus, balto vyno acto, česnako ir čili pipirų dribsnių. Tačiau česnakai ir petražolės yra šio padažo vinis.
Šiuo padažu galite ne tik skaninti mėsos kepsnį, bet ir jame marinuoti mėsą. Abu variantai puikūs.

2 asmenims, 20 min.

2 jautienos sprandinės kepsniai
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų baltųjų pipirų
2 šaukštai aliejaus
5 bulvės

Padažas:
1 sauja petražolių
žiupsnelis smulkinto raudonėlio
5 skiltelės česnako
120 ml. alyvuogių aliejaus
1/2 šaukštelio čili pipiro dribsnių
2 šaukštai balto vyno acto
žiupsnelis maltų baltųjų pipirų
žiupsnelis druskos
1/4 šaukštelio malto kumino

Bulves nulupame ir supjaustyti mažais griežinėliais ar juostelėmis. Dėti į kepimo skardą, pašlakstyti aliejumi ir dėti į orkaitę. Kepti 180 C. apie 15 min. arba, kol bulvės iškepa.
Jautienos sprandinę nusausinti popieriniu rankšluosčiu, pagardinti druska bei pipirais.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Kai aliejus įkais, dėti jautienos sprandinę ir kepti iš abiejų pusių po 3 min.
Į maisto smulkintuvą sudėti petražoles be kotų, įpjaustyti česnakus, suberti raudonėlį, supilti alyvuogių aliejų, vyno actą ir sutrinti iki tyrelės konsistencijos.  Suberti čili pipiro dribsnius, druską, pipirus, maltą kuminą ir išmaišyti.
Į lėkštes serviruojame keptas bulvytes,jautienos sprandinę ir šalia patiekiame padažą.
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...