Saulė, grynas oras,gera kompanija - ar galite įsivaizduoti geresnius savaitgalio pietus ar paprastos dienos vakariene?
Ruošdami šią skumbrę užtruksite vos keliolika minučių, o vakariene paversite tikru aromatų ir skonių fiesta.
Taip paruošta skumbrė bus ne tik aromatinga, bet ir sultinga, kvapni. Daržoves galite pasiruošti kokias mėgstate ar kokių turite namuose.
Taip paruoštą skumbrę galite kepti ne tik orkaitėje, bet ir gamtoje ant grotelių.
2 asmenims, 20 min.
2 skumbrės
pagal skonį jūros druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
žiupsnelis rūkytos paprikos miltelių
šlakelis alyvuogių aliejaus
Salotoms:
1 raudonas svogūnas
400 g vyšninių pomidorų
2 geltoni pomidorai
1 citrina
1/2 ilgavaisio agurko
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
keli baziliko lapeliai
4 svogūno laiškai
Skumbres išdarinėkite, nuplaukite ir nusausinkite. Odos nenulupkite. Žuvis iš vidaus ir išorės pabarstykite druska bei pipirais, patepkite alyvuogių aliejumi, užbarstykite rūkytos paprikos milteliais. Kepkite 180 C. orkaitėje apie 10-15 min.
Salotoms perpjaukite vyšninius pomidorus ketvirčiais, pusžiedžiais supjaustykite raudonąjį svogūną ir agurką, citriną ir geltonus pomidorus padalykite į 6 - 8 vienodo dydžio skilteles.Sudėkite į dubenį kartu su baziliko lapeliais, smulkintais svogūno laiškais. Iš aliejaus, druskos ir pipirų darykite padažą, apliekite salotas ir gerai išmaišykite. Patiekite su keptomis skumbrėmis.
No comments:
Post a Comment