Saturday, 11 May 2019

Varškės pyragas su obuoliais

Prisipažinsiu - kepiniai nėra mano stiprioji pusė. Nes juos gaminant reikia nemažai "pažaisti", o finale virtuvė pavirsta į "bardaką", o jei dar kepinys nesigaus...
Tačiau turiu kelis receptus, kurie negali nesigauti ir juos kepu metai iš metų. Šis varškės pyragas mano šeimoje kepamas jau labai seniai ir kiekvieną kartą aš jį vis "paturbinu" įdėdama vis kitas uogas ar vaisius. Šiandieną rašau paprastą variantą, kuris tikrai nepaliks abėjingų varškės-obuolių gerbėjų.

 apie 10 gabaliukų, 90 min.

300 g miltų
200 g sviesto
100 g cukraus
žiupsnelis vanilinio cukraus
Įdaras:
500 g varškės
200 g grietinės
3 kiaušiniai
130 g cukraus
1 šaukštas krakmolo
500 g obuolių
1 citrinos sultys

Trupiniams sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir tarkuotą sviestą sutrinkite iki mažų trupinukų.
Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi ir supilkite puse trupinių kiekio.
Įdarui varškę, grietinę, cukrų, krakmolą ir kiaušinius sumaišykite iki vientisos masės.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis riekutėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Ant trupinių sluoksnio sudėkite varškės masę, ant viršaus sudėkite obuolius ir ant viršaus suberkite likusius trupinius.
Dėkite į orkaitę įkaitintą iki 180 C ir kepkite 50 -60 min.
Atvėsinkite.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...