Ir vėl antiena? Taip, bet tai nereiškia, kad ją valgome kasdien.Tiesiog prisikaupė daug nuotraukų, tad pats metas publikuoti, o tai pamiršiu kaip gaminau :)
Tikriausiai ir vėl atspėsite, kad ir šį kartą renkuosi "Lapino puota" produkciją, nes ji mums arčiausiai širdies dėl kokybės ir skonio. Šiame patiekale susimaišo kokybiška antiena, švieži smidrai ir kvapnios vyšnios.
Jei galvojate, kad neturite kulinarinių gabumų ir jūs nesugebėsite jo paruošti, tai galvokite iš naujo. Jums tikrai pasiseks ir karališka vakarienė bus paruošta.
Svarbiausia, naudokite kokybiškus produktus ir visada viskas pasiseks :)
2 asmenims,apie 30 min.
500 g šaldyta antienos filė su oda iš "Lapino puota"
šlakelis alyvuogių aliejaus
150 g vyšnių (galima naudoti šaldytas)
1 šaukštas balzamiko acto
1 šaukštas medaus
100 ml raudono vyno
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų citrininių pipirų
pundelis šviežių smidrų
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame antieną odele į apačią, pagardiname druska bei pipirais. Kepame 5 - 7 min. iš vienos pusės, tuomet apverčiame ir dar 4 min. kepame iš kitos pusės.
Iškepus mėsai jos nepjaustome, o suvyniojame į foliją ir leidžiame susigerti visas išsiskyrusias sultis, taip antiena taps minkštesnė ir sultingesnė. Jeigu supjaustysite-išbėgs visos sultys.
Puode apverdame smidrus kelias minutes ir perpilame lediniu vandeniu, kad smidrai išlaikytu sodrią spalvą.
Keptuvėje paliekame apie 2 šaukštus likusių riebalų nuo anties kepimo. Supilame vyną ir ant stiprios ugnies pakaitiname, kol išgaruos alkoholis. Tada supilame balzamiko actą, medų ir kaitiname, kol padažas pradės tirštėti ir bus norimo tirštumo. Sudedame vyšnias (perpjoviau pusiau ir išėmiau kauliukus prieš tai) ir pakaitiname porą minučių.
Į lėkštę dedame smidrus, per pusę perpjautą antienos filė ir užpilame aromatingu padažu.
Skanaus.
No comments:
Post a Comment