Sunday, 12 May 2019

Ančių skrandukų mišrainė su raugintais agurkais

Būna tokių dienų, kai gaminti valgyti nesinori.Tada einame kažkur pavalgyti arba užsisakome maisto į namus. Bet tai būna labai retai. Ir jeigu norisi vistiek naminio maisto, tada aš gaminu salotas/mišraines.
Liko virtų "Lapino puota" antienos skrandukų nuo troškionio (receptas bus vėliau) ir sugalvojau pagaminti mišrainę. Ši karšta mišrainė puikiai tiks tiek kaip lauknešėlis į darbą, tiek kaip greita vakarienė ar tiesiog tada, kai nežinai ko nori :)
Skonis šios mišrainės buvo 9.5/10. Žinau, kad kitą kartą gaminsiu vėl ir vėl, nes skrandukai tikrai labai tinka su raugintais agurkais. Netikite? Išbandykite.
O ir šiaip aš labai mėgstu skrandukus ir ačiū Lapino puota, kad jų dėka galėjau išbandyti antienos skrandukus.


2 asmenims, apie 15 min.

200 g virtų Lapino puota antienos skrandukų
1 morka
1 svogūnas
2 nedideli rauginti agurkai
3 šaukštai konservuotų kukurūzų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
2 šaukštai raugintų agurkų skysčio
aliejaus kepimui

Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti tarkuotą morką bei kubeliais pjaustytą svogūną. Kai daržovės suminkšės sudėkite smulkintus virtus antienos skrandukus ir pakepinkite 2 min. 
Agurkus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį. Į dubenį sudėkite kukurūzus, kepintas daržoves su skrandukais, berkite druską bei pipirus, užpilkite agurkų skysčio ir išmaišykite.
Skanu valgyti tiek viena, tiek su duona ar virtomis bulvėmis.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...