Pusryčiai yra pats maloniausias valgio metas.Dienos startas, kuris išjudina kūną su puodeliu kavos, pokalbiai apie dienos planus ir pozityvą.
Su vyresnėliu mes šiuo metu mokomės ruošti maistą, nes matau, kad jam tai patinka. Jei tik pramokęs vaikščioti jis maišydavo tešlą pyragams, tai dabar mano vyrukas savarankiškai sugeba iškepti keksiukus, omletą, paruošti sumuštinius ir užpliko skanią kavą. Mano draugės juokauja, kad kažkam bus geras vyras. Galbūt :)
Šiandieną mes gaminome sumuštinius tėtei, kuriuos gaminsime tėvelių dienos proga. Juk patys skaniausi patiekalai yra ruošti su meile.
2 vnt, apie 10 min.
4 griežinėliai rūkytos šoninės
2 šaukštai majonezo
1 skiltelė česnako
žiupsnelis pipirų
2 riekės forminės sumuštinių duonos
keli salotų lapai
1 nedidelis svogūnas
2 pomidorai
Rūkytą šoninę dedame į keptuvę ir gerai paskrudiname.
Apskrudos šoninei dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertu riebalus.
Sumuštinių duoną paskrudiname iki norimo rudumo. Perpjauname per pusę.
Į majonezą dedame išspaustą česnaką, beriame pipirus maltus ir išmaišome. Šiuo mišiniu aptepame skrudintas duonos riekeles. Dedame salotų lapus, griežinėliais pjaustytus pomidorus, žiedais pjaustytus svogūnus, o ant viršaus uždedame po dvi šoninės juosteles. Uždedame kita duonos riekele ir persmeigiame smeigtuku.
Ruošiame kavą ir skanių pusryčių.
No comments:
Post a Comment