Nutilo šventinis šurmulys, išsiskirstė svečiai, o maisto liko dar. Ir liko nemažai. Mes juk nemokame gaminti mažai.
Aš šiemet planavau minimaliai ruošti vaišių šventėms, bet... Tad kur dėti likučius? Ką iš jų paruošti? Juk į kiaušinius žiūrėti jau nesinori, o jų kaip tyčia liko daug. Mišrainės irgi jau nusibodo. Ką darome?
Aš turiu puikią išeitį kaip sunaudoti tris produktus, kurių pas mus lieka daugiausiai: kiaušiniai, bulvės, silkė. Viską sujungus į vieną, gaunasi tikrai puikus užkandis.
Išbandykite ir jūs.
8 vnt, apie 20 min.
2 virtos bulvės
200 g silkių filė
2 kiaušiniai virti
2 šaukštai majonezo
1 šaukštelis garstyčių
1 pundelis krapų
Bulves ir kiaušinius sutarkuojame burokine tarka.
Silkės filė supjaustome mažais gabaliukais.
Krapus susmulkiname.
Bulves, kiaušinius, silkę, majonezą bei garstyčias sumaišome. Masė turi būti lengvai formuojama, bet ne skysta.
Iš šios masės suformuojame vieno kąsnio kamuoliukus ir apvoliojame smulkintuose krapuose.
Kamuoliukus dėti į šaldytuvą valandėlei, kad geriau sustingtu.
Šaltinis:maisto portalas.
No comments:
Post a Comment