Wednesday, 8 May 2019

Sodininko kebabas

Buvo etapas, kuomet be paliovos žiūrėdavau Beatos laidas. Vėliau pradėjo nusibosti, lyg tas pats per tą patį, nors mane vis dar žavi jos kasdieniškas stilius.
Buvo metas, kai nemėgau jautienos ir net nesinorėjo jos ragauti. Kai gavau dovanų iš Jolitos jos parašytą knygą "Turkijos virtuvė" ir peržiūrėjusi receptus nusprendžiau:nieko verta, ne mano skonio receptai, nes daug patiekalų iš jautienos. Ech...kokia buvau kvaila. Laikas nuo laiko išsitraukiu šią knygą, atsiprašau, kad buvau nurašiusi kaip niekam tikusią ir dabar su malonumu gaminu turkiškus patiekalus.
Šis skamba taip gražiai - "Sodininko kebabas". Orginaliame recepte jis valgomas su ryžiais, bet aš šiek tiek pakeičiau ir dėjau bulves. Buvo labai sotus ir skanus troškinys. Pats tas lietingiems angliškiems orams.

6 asmenims,apie 1 val.

325 g liesos jautienos
2 šaukštai aliejaus
1 didelis svogūnas
3 skiltelės česnako
2 morkos
4 bulvės
2 paprikos
1 nedidelė cukinija
didelė sauja šparaginių pupelių
2 pomidorai
1 šaukštas pomidorų pastos
1 stiklinė vandens
kelios šakelės čiobrelio
druskos ir maltų pipirų pagal skonį

Nedideliais gabalėliais supjaustykite jautieną ir ant stiprios kaitros pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Kepinkite apie 5 min., kol gražiai paskrus. Sudėkite į troškinimui skirtą indą.
Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Suberkite į troškintuvą su jautiena.
Susmulkinkite svogūną, česnako skilteles. Apkepinkite keptuvėje su aliejumi. Sudėkite riekelėmis pjaustytas morkas, supjaustytas paprikas. Cukiniją nuplaukite ir supjaustykite kubeliais, sudėkite į keptuvę su daržovėmis ir pagardinkite druska, pipirais, čiobreliu. Pakepinkite kelias minutes ir sudėkite smulkintus pomidorus, pomidorų pastą.Išmaišykite.
Visą keptuvės turinį sudėkite į troškintuvą, užpilkite vandeniu ir uždengę dangčiu patroškinkite, kol bulvės suminkštės.Jei reikia vis dapilkite vandens. Troškinkite ant silpnos liepsnos apie 15-20 min.
Sudėkite šparagines pupeles ir dar patroškinkite 3 min.
Skanaus.


Šaltinis:knyga Turkijos virtuvė, bet keista pagal mane.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...