Wednesday, 8 May 2019

Kriaušių ir špinatų salotos

Ne visuomet turime daug laisvo laiko suktis prie puodų, o galiausiai ir įmantriai pateikti. Kartais norisi greitų, tiesiog tekšt plekšt, bet skanių pietų. Neatimančių daug laiko, bet ir neapsunkinančio skrandžio. Tokiu atvėju geriausia rinktis sočias salotas.
Šias salotas net ir darželinukas paruošti gali, svarbu tik noras ir užsidegimas.
Skanu nuo pirmo lapelio :)

4 asmenims, 15 min.

2-3 kriaušės (minštos, bet gerai laikančios formą)
1/2 citrinos sulčių
4 saujos mažų špinatų lapelių
4 šaukštai graikiškų riešutų
200 g ožkų sūrio

Užpilui:
1 šaukštas Dižono garstyčių
3 šaukštai balto vyno acto
4 šaukštai riešutų aliejaus
druskos ir pipirų pagal skonį

Užpilui visus ingredientus sumaišome dubenyje.
Į lėkštes dedame nuplautus ir nusausintus špinatų lapelius. Riešutus pasmulkiname ir užberiame ant lapelių.
Kriaušias supjaustome plonomis riekelėmis ir pašlakstome citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Dedame į lėkštes su špinatais. Užberiame gabaliukais sulaužytą sūrį.
Prieš tiekiant užpilame užpilu.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...