Prisipažinsiu, antiena mūsų namuose nėra dažnas svečias ir ruošiu ją, tik ypatingais atvėjais. O kai susiruošiu ją gaminti, tai stengiuosi visada paruošti taip, kad būtu ne tik skanu, bet ir gražu akiai, o ir laiko daug neprireiktu.
Šiandien noriu pasidalinti receptu, kuris atguls į sąrašą kaip patiekalas šventėms.
Papildomai nenaudojau jokių gudrybių marinuojant, nes naudojau "Kitchenme" antienos filė "Žolelių" didkepsnį. Tad dėka "Kitchenme", mano šeima valgė šias karštas salotas ir visi pritarė, kad tai labai pasiteisinęs patiekalas ir greitai paruošiamas.
Tiesą sakant čia dar puikiai tinka ir riešutai, bet aš... pamiršau juos sudėti :)
4 asmenims, apie 20 min.
2 mandarinai
100 g salotų ( naudojau sultenes)
alyvuogių aliejaus kepimui
Užpilas:
1 šaukštelis tamsaus sojų padažo
60 ml vynuogių aliejaus
1 šaukštelis medaus
1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero
1 šaukštas mandarinų sulčių
Užpilui visus ingredientus sumaišome ir atidedame į šoną.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C ir dedame kepti antienos filė didkepsnį. Kepame apie 15 min.
Į lėkštes dedame salotas, nuluptus ir skiltelėmis išdalintus mandarinus(pasistenkite nuimti kuo daugiau baltos dalies).
Iškepusią antieną supjaustykite griežinėliais ir uždėkite ant salotų.
Prieš tiekiant pašlakstykite užpilu.
No comments:
Post a Comment