Wednesday 15 May 2019

Keksiukai su grikiais

Kartais vienatvė - geriausia mano draugė. Mėgstu kartais pasilikti viena namuose, susirangyti ant sofos su puodeliu arbatos ir gera knyga. Kartais tiesiog būtina man pabūti vienai. O kartais taip norisi plepėti su draugėmis prie puodelio kavos.
Šiandien ta diena, kai norisi vienatvės, tylos. Tačiau ramiai negalėjau nusėdėti, norėjosi veikti kažką, o ne susirangius ant sofos skaityti.
Akis badė virtuvėje dubenėlis su virtų grikių likučiais. Išmesti lauk - nekilo ranka. Teko pagalvoti ką su jais būtu galima pagaminti. Ir vualia... Šovė ištaiginga mintis, kaip panaudoti grikių likučius. Iškepiau keksiukus. Taip, taip... Gerai perskaitėte-keksiukus. 
Gavosi tokie skanūs, draugiški kūno linijoms ir puikus patiekalas ryte prie kavos.
Galite kepti keksiukų formelėse arba keksą. Jei kepsite keramikiniuose indeliuose, tuomet sviestą nepilkite į tešlą, o juo ištepkite kepimo indo sieneles.

100 g virtų grikių
50 g varškės
3 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas sviesto 

Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakame iki standumo. Trynius išplakame su cukrumi ir ištirpintu sviestu.
Į trintuvo indą dedame virtus grikius ir varškę. Sutriname.
Į trynių masę sudedame trintus grikius su varškę ir išmaišome. Įmaišome išplaktus baltymus.
Dedame į keksiukų formeles tešlą ir kepame 190 C.orkaitėje  apie 15-20 min. 
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...