Kiek savę maža pamenu, tai nė vienas balius neapseidavo be tokių kiaušinių. Net ir mokykloje kai būdavo klasės šventės su suneštiniu maistu, net ir tada jų būdavo. Skonio nepamenu, su kuo viduje buvo - irgi, tik pamenu, kad būdavo skanu.
Dabar sugalvojau pažaisti su savo fantazija ir tuos kiaušinio lukštus įdariau pagal šios dienos skonį.
Kad kiaušinį perpjauti pusiau nesulaužius lukšto reikia turėti labai aštrų peilį ir kiaušinius gerai atšaldyti.
Imamės darbų ir gaminame "samanotus" kiaušinius.
4 asmenims, 20 min.
4 virti kiaušiniai
1 sauja šviežių špinatų lapelių
50 g fermentinio sūrio
50 g virtų krevečių
1 šaukštas majonezo
2 šaukštai sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
džiuvėsėlių
Kietai virtus kiaušinius su visu lukštu perpjaukite per puse. Išimkite minkštimą atsargiai, kad lukštas nesulūžtu.
Į smulkintuvą sudėkite kiaušinio baltymus su tryniais, špinatų lapelius, virtas krevetes,tarkuotą sūrį, majonezą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska bei pipirais.
Šaukšto pagalba "farširuokite" kiaušinių lukštus, užberkite džiuvėsėlių. Šiek tiek paspauskite.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir dėkite kiaušinių lukštus įdaru į apačią. Pakepinkite kelias minutes, kol viršus paskrunda.
Tiekiame į stalą.
No comments:
Post a Comment