Thursday, 2 May 2019

Ryžiais ir tunu įdarytas baklažanas

Dar tik ketvirtadienis, o mano galva plyšta nuo padarytų ir dar nepadarytų darbų. Bandau neatsilikti nuo grafiko, bandau sudėlioti mintis tvarkingai į lentyneles. Mėgaujuosi savo darbu, bet kai nespėju ir naktį negaliu užmigti nuo minčių, kad vėluoju kažką padaryti, tada jau nėra gerai.
Jaučiuosi lyg bėgčiau septinmyliais batais per savaitės dienas-nespėji apsidairyti, o jau, žiūrėk, ir savaitė pralėkė. O atrodo nieko ypatingo nenuveikei per ją :)
Šį patiekalą gaminau dar praeitą savaitę, bet su mano užimtumu jis dienos šviesą išvydo tik dabar (o kad matytumėte kiek jų neišvydo dar ir gal niekada neišvys).
Turėtu patikti visiems baklažanų mylėtojams ir tiems, kas turi nuo vakar virtų ryžių, nes tai puikus būdas sunaudoti likučius jų neišmetant.

4 porcijos,apie 45 min.

2 baklažanai
1 svogūnas
2 morkos
400 g virtų ryžių
2 skardinės (po 180 g) tuno
šlakelis aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį česnako granulių


Baklažanus perpjauname per puse, pabarstome druska ir palaikome kelias minutes.
Svogūną supjaustome kubeliais, morkas sutarkuojame ir apkepiname keptuvėje su aliejumi.
Apkepintas daržoves sumaišome su virtais ryžiais, nusunktu tunu, druska, česnako granulėmis ir gerai išmaišome.
Baklažanų vidų išskobiame palikdami vieno centimetro storio sieneles.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Dedame baklažanus į skardelę ir dedame į orkaitę 10 min.
Išėmus baklažanus iš orkaitės įdarykite pasiruoštu įdaru ir dėkite vėl į orkaitę apie 15 min.
Skanaujame.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...