Jei neturi ūpo gaminti "rimto" maisto tokiu oru, tai visada galima pagaminti skanias salotas, kurias taip skanu valgyti sode po obelimi arba balkone :)
Gaivios ir greitos salotos, kurias vainikuoja medaus-garstyčių užpilas.
2 asmenims, 10 min.
1 sauja gražgarsčių
1 apelsinas
5 ridikėliai
1 šaukštas sezamo sėklų
1 poras
Užpilui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis medaus (naudojau "Brolių medus" su imbieru ir citrina)
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštelis dižono garstyčių
Gražgarstes nuplauti ir nusausinti.
Ridikėlius ir porus supjaustyti plonais griežinėliais, apelsiną nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Išdėlioti viską į lėkštes.
Medų, aliejų, citrinos sultis bei garstyčias gerai išmaišyti ir aplieti salotas.
Užberti sezamo sėklas.
No comments:
Post a Comment