Friday 31 May 2019

Salotos su ridikėliais ir apelsinais

Jei neturi ūpo gaminti "rimto" maisto tokiu oru, tai visada galima pagaminti skanias salotas, kurias taip skanu valgyti sode po obelimi arba balkone :)
Gaivios ir greitos salotos, kurias vainikuoja medaus-garstyčių užpilas.

2 asmenims, 10 min.

1 sauja gražgarsčių
1 apelsinas
5 ridikėliai
1 šaukštas sezamo sėklų
1 poras

Užpilui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis medaus (naudojau "Brolių medus" su imbieru ir citrina)
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštelis dižono garstyčių

Gražgarstes nuplauti ir nusausinti.
Ridikėlius ir porus supjaustyti plonais griežinėliais, apelsiną nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Išdėlioti viską į lėkštes.
Medų, aliejų, citrinos sultis bei garstyčias gerai išmaišyti ir aplieti salotas.
Užberti sezamo sėklas.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...