Friday, 31 May 2019

Salotos su ridikėliais ir apelsinais

Jei neturi ūpo gaminti "rimto" maisto tokiu oru, tai visada galima pagaminti skanias salotas, kurias taip skanu valgyti sode po obelimi arba balkone :)
Gaivios ir greitos salotos, kurias vainikuoja medaus-garstyčių užpilas.

2 asmenims, 10 min.

1 sauja gražgarsčių
1 apelsinas
5 ridikėliai
1 šaukštas sezamo sėklų
1 poras

Užpilui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis medaus (naudojau "Brolių medus" su imbieru ir citrina)
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštelis dižono garstyčių

Gražgarstes nuplauti ir nusausinti.
Ridikėlius ir porus supjaustyti plonais griežinėliais, apelsiną nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Išdėlioti viską į lėkštes.
Medų, aliejų, citrinos sultis bei garstyčias gerai išmaišyti ir aplieti salotas.
Užberti sezamo sėklas.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...