Užtepėlės užtepėlėm, salotos salotoms, bet kartais norisi kažko normalaus.
Turėjau namuose kepenėlių, tad nusprendžiau gaminti jas, nes jau seniai jų negaminau.
Šį kartą garnyrui pasirinkau ne numylėtus raugintus kopūstus, o cukinijas. Labai gerai derėjo su kepenėlėmis.
2 asmenims, 35 min.
1 didelis svogūnas
2 skiltelės česnako
250 g kiaulienos kepenėlių
1 morka
1/2 šaukštelio rūkytos paprikos
1/4 šaukštelio raudonėlio
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
šlakelis aliejaus
1 cukinija
1/2 šaukšto sviesto
Susmulkinti svogūną pusžiedžiais, morką sutarkuoti o česnakus - išspausti.
Kepenėles nuplauti, nusausinti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti smulkintus svogūnus, tarkuotą morką. Kepinti, kol daržovės suminkštės. Sudėti pjaustytas kepenėles, išspaustus česnakus ir pakepinti kelias minutes, kol kepenėlės iškeps. Užtruks apie 7-8 min. Pagardinti paprika, raudonėliu, druska bei pipirais. Neperkepkite, nes tuomet kepenėlės bus neskanios ir kietos.
Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite spiralėmis pjaustytą cukiniją (galima griežinėliais, kubeliais). Pakepinkite apie 2 min.
Į lėkštę dėkite cukinijas, o ant viršaus uždėkite keptas kepenėles.
No comments:
Post a Comment