Friday 24 May 2019

Salotos su krevetėmis ir vyšniomis

Prasidėjo grilio ir draugų sezonas. Nes taip paprasta susiskambinti su draugais ir susitikti po darbų vakare kepti mėsą ant grilio. O ir šiaip smagu valgyti sode su draugų kompanija.
Nesinori ilgai plušti virtuvėje, nes juk taip smagu pabendrauti su draugais.
Šį kartą dalinuosi labai greitu salotų receptu, kuris buvo pagamintas akimirksniu ir suvalgytas su drauge dar greičiau.
Visame šiame patiekale vyšnios taip puikiai derėjo su krevetėmis, kad jų man buvo mažai, norėjosi dar ir dar...

2 asmenims, apie 15 min.

20 vnt krevečių virtų
žiupsnelis žolelių mišinio
2 šaukštai smulkintų riešutų (naudojau lazdyno)
150 g vyšnių
1 šaukštelis rudojo cukraus
1/2 šaukštelio balzaminio acto
1/2 šaukštelio garstyčių
žiupsnelis druskos
75 g gražgasčių
žiupsnelis maltų paprikų
šlakelis alyvuogių aliejaus

Krevetes pagardinkite maltom paprikom, žolelėmis ir aliejumi. Išmaišykite ir suverkite ant medinių iešmelių.
Sausoje keptuvėje pakepinkite smulkintus riešutus ir atidėkite į šoną.
Įpilkite į keptuvę aliejaus ir sudėkite iešmelius su krevetėmis. Kepkite iš abiejų pusių po 1 min. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šoną.
Iš vyšnių išimkite kauliukus. Į keptuvę kur kepė krevetės sudėkite vyšnias ir rudąjį cukrų ir pakaitinkite kelias minutes. Išimkite vyšnias iš keptuvės. Susidariusį padažą supilkite į dubenėlį ir sumaišykite su actu,garstyčiomis, 2 šaukštais aliejaus.
Į lėkštę dėkite gražgastes, ant viršaus sudėkite vyšnias, krevečių iešmelius, berkite riešutus ir apšlakstykite padažu.


Šaltinis:kažkada rasta idėja internete ir užrašyta į užrašų knygelę.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...