Thursday 23 May 2019

Apvalios cukinijos su įdaru

Apvalias cukinijas valgiau pirmą kartą. Iki tol nė vienoje parduotuvėje jų neužmačiau. Ir štai pasitaikius galimybei nusipirkau visas 4. Aišku cukinijų skonis žinomas (beskonės jos), bet ta forma man labai patiko. Gulėjo vargšės šaldytuve kelias dienas, nes aš nesugalvojau ką būtų galima pagaminti su jomis. Aišku tokių gražuolių nenorėjau niekur tarkuoti, tad teko galvoti kuo įdaryti jas. Ir štai... Turim ką turim, bet žinokite labai skanu. Aš čia dėjau kepinto faršo nedaug, bet jeigu jums patinka labiau mėsinis įdaras-įdėkite faršo daugiau.
Žinokite mums tokiu įdaru įdarytos cukinijos buvo liuks.

4 asmenims, apie 45 min.

4 apvalios cukinijos
1 svogūnas
2 morkos
350 g maltos kiaulienos
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
4 šaukštai kokybiško pomidorų padažo
1 šaukštelis harissa padažo
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

Cukinijas nuplaukite, nusausinkite ir nupjaukite viršūnėles. Šaukšto pagalba išskobkite sėklalizdžius. Cukinijų vidų ištrinkite druska bei pipirais.
Svogūną susmulkinkite, o morkas sutarkuokite burokine tarka.Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite daržoves. Kai daržovės suminkštės sudėkite maltą mėsą, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite, kol mėsa iškeps. Įdėkite pomidorų padažą,harissą, gerai išmaišykite ir pakepinkite dar 2 min.
Šia mase įdarykite cukinijas, uždenkite nupjautomis viršūnėlėmis ir sudėkite į kepimo indą. Dėkite į orkaitę ir kepkite 200 C. apie 20-30 min.


Šaltinis:Miško žvėrys

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...