Friday 24 May 2019

Tarta su maskarpone ir medumi

Šiandien ne tik kaimynų diena, bet ir mano šeimos vestuvių metinės. Ta proga gaminau štai tokias tartas savo kaimynams ir vieną pasilikau sau.
Tai- bene pačios skaniausios tartos, kurias esu gaminusi ir valgiusi. Be to, tai puikus būdas sunaudoti užsilikusias uogas.
Medų naudojau kaip visada savo draugų "Brolių medus" su šaltalankiais, tad tikrai skonio nepagadino, o suteikė šiai tartai dar geresnį skonį, bet jei tokio medaus neturite po ranka, puikiai tiks ir paprastas be priedų.

6-8 asmenims, 30 min.+ laikas šaldytuve

70 g rudojo cukraus
200 g nesaldžių krekerių
1/4 šaukštelio druskos
100 g nesūdyto sviesto

Kremas:
230 g maskarponės sūrio
3 šaukštai rudojo cukraus
3 šaukštai medaus
320 ml plakamos grietinėlės
1 sauja šilauogių
kelios braškės
mėtų lapeliai

Į virtuvinį kombainą suberti krekerius ir sutrinti iki smulkių gabaliukų. Suberti cukrų, druską ir išmaišyti. Supilti ištirpintą sviestą ir gerai išmaišyti.
Supilti trupinius į tortinę ir padarius bortelius dėti į šaldytuvą sustingti.
Kremui  dideliame dubenyje išplakti maskarponės sūrį. Plakti 1 minutę dideliu greičiu. Geriausia, kad sūris būtu kambario temperatūros, tuomet geriau išsiplaks. Suberti rudąjį cukrų ir paplakti dar 30 sekundžių. Sudėti medų ir gerai išmaišyti.
Grietinėlę  išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į sūrio masę.Gerai išmaišyti.
Šią masę sudėti ant sustingusio pagrindo ir išlyginti viršų. Dėkite į šaldytuvą 1-2 val.
Išėmus iš šaldytuvo papuošti nuplautomis ir nusausintomis uogomis, mėtų lapeliais.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...