Wednesday 1 May 2019

Lengvas jogurtinis desertas su braškėmis

O kaip norėčiau aš vėl, sutikti rytą pas mamą... Žodžiai iš vienos dainos, kurią visi puikiai žinote. 
Artėja Mamos diena, visi sveikinsime savo mamytes, močiutes, promočiutes. Neišimtis ir aš, mano vaikai. Jau dabar repatuojame lengvus pusryčius, desertus, kuriuos gali šiek tiek didesni vaikai su minimaliu suaugusiųjų įsikišimu paruošti savo mamoms.
Mes vakar su vyresnėliu repetavome šį desertą. Ką galiu pasakyti? Labai lengvai pagaminamas, pats desertas lengvas, gaivus. Jogurtą bei vaisius galite keisti pagal savo norus ir krepšelio turinį.
Aš biskvitą sulaisčiau persikų syrupu iš skardinės, bet jūs galite sulaistyti savo pasigamintu syrupu iš cukraus ir vandens.
Tikrai puikus desertas tinginiams ir tiems, kurie nenori praleisti daug laiko gaminant tortus.
O ką jūs kepsite/gaminsite savo mamytėms?

10 asmenų, apie 25 min. + laikas šaldytuve

Biskvitas:
2 kiaušiniai
70 g cukraus
80 g miltų
1 šaukštas pieno
1 šaukštas augalinio aliejaus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1/2 šaukštelio kepimo miltelių

Kremas:
500 ml vanilinio jogurto
50 g cukraus
20 g žalatino grūdelių
1 pakelis braškių želė
apie 10 didelių braškių
5 šaukštai persikų syrupo

Želė užpilame karštu vandeniu ( mažiname vandens kiekį per puse, nei nurodyta ant pakuotės) ir pamaišome, kad ištirptų grūdeliai.Atvėsiname.
Dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame apie 3 min., kol masė pabąla. Tada supilame aliejų ir pieną.Paplakame dar truputį.Palaipsniui įmaišome dalimis miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Kepimo indą ištiesiame kepimo popieriumi ir supilame tešlą. Kepame įkaitintoje iki 180 C. orkaitėje apie 15 min. Ar biskvitas iškepė patikriname mediniu smeigtuku.
Žalatiną išbrinkiname ir ištirpiname vandens vonelėje. Plona srovele pilame į jogurtą ir plakame kelias minutes.
Iškepusį biskvitą išimame iš kepimo skardos ir atvėsiname nuėmus kepimo popierių.
Kai biskvitas atvės, dedame atgal į kepimo indą. Sulaistome syrupu biskvitą ir užpilame jogurtu. Dedame į šaldytuvą sustingti.
Kai jogurtas sustings, dėkite ant viršaus pjaustytas braškes ir užpilkite pradedančia stingti želė. Dedame į šaldytuvą nakčiai.
Skanaus.


Idėja rasta pas Liucija, tik keista pagal mūsų norus.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...