Monday, 20 May 2019

Lipnūs kiaulienos šonkauliukai

Prisipažinsiu, šonkauliukai mūsų namuose labai retas svečias, todėl juos ruošiame ilgai ir atsakingai, nes nesinori paprastai iškeptų.
Šį kartą dalinuosi labai skaniu receptu, kuris patiko mums ir draugams. 
Receptui kaip visada naudojau "Brolių medus" medų, nes kolkas geresnio tikrai neatradau, net ir gyvendama čia. Dar recepte naudojamas rudasis cukrus ir jį nekeiskite baltuoju, nes čia jis netiks. Jei jau taip nutiko, kad rudojo cukraus neturite, tada įdėkite daugiau medaus.
Tad jei namuose neturite šonkauliukų, tai tuoj pat bėkite jų nusipirkti ir gaminti.

4 asmenims, apie 1.5 val.

1.5 kg mėsingų kiaulienos šonkauliukų
200 ml kokybiško pomidorų padažo
3 šaukštai medaus ( naudojau Brolių medus)
1 šaukštas rudojo cukraus
1 šaukštas balto vyno acto
1 šaukštas čili padažo
3 šaukštai sojų padažo
1/2 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
2 skiltelės česnako

Šonkauliukus nuplauname, dedame į puodą, užpilame vandeniu ir paverdame apie 20 min.
Kol šonkauliukai verda į nedidelį prikaistuvį dedame: pomidorų padažą, medų,cukrų, aštrų padažą, vyno actą, sojos padažą, rūkytos paprikos miltelius,įtarkuojame česnako skilteles. Užverdame. Leidžiame pavirti kelias minutes ir nukeliame nuo ugnies. Padažas bus saldus, bet neišsigaskite - saldumo tikrai nebus per daug.
Išvirtus šonkauliukus išimame iš puodo.
Kepimo skardą ištiesiame folija ar kepimo popieriumi ir sudedame šonkauliukus. Kiekvieną šonkauliuką aptepame virtu padažu. Apverčiame į kitą pusę ir vėl aptepame padažu.
Dedame į 180 C orkaitę ir kepame, kol šonkauliukai gražiai apskrus iš abiejų pusių ( laikas nuo laiko apverčiame), užtruks apie 30 min.
Traukiame šonkauliukus iš orkaitės, pasiruošiame daug servetėlių ir valgome rankomis :)
Taip pat, čia puikiai tiks ir ryžiai kaip garnyras.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...