Tuesday 21 May 2019

Lašišos vėrinukai su citrina

Mane labai veikia akcijos. Kažkokia klaida programinės įrangos :) Vieną dieną eidama į artimiausią prekybos centrą nusipirkti kavos, pamatau pridėtų lašišų visą kalną su akcija. Nei aš jos planavau pirkti nei ką, bet nepajutau kaip atsidūriau prie žuvų ir pardavėjai pirštu parodžiau kurią gražuolę man išdarinėti :) Taip neplanuotai visai namo parsinešiau 3 kg. lašišos.
Taigi, kai lauke šilta ir gaivu, sunkaus maisto nesinori, tad gaminame lengvus patiekalus ir mėgaujamės.
Šį kartą labai skanus lašišos vėrinukų šašlykas, kurį kepiau orkaitėje, bet galite kepti ir grilyje ant grotelių.

4 asmenims, 20 min + laikas šaldytuve

600 g lašišos filė
2 citrinos
3 skiltelės česnako
2 šaukštai augalinio aliejaus
pagal skonį druskos
žiupsnelis maltų pipirų

Medinius iešmelius pamerkiame į vandenį, kad vėliau jie nesviltu.
Nuo lašišos filė nuimti odą ir supjaustyti stambiais gabaliukais.
Į dubenį įspausti česnako skilteles, 1/2 citrinos sulčių, įtarkuoti geltonos citrinos žievelės dalį, berti druską, pipirus, supilti aliejų ir išmaišyti. Sudėti lašišos gabalėlius ir išmaišius dėti valandai į šaldytuvą.
Lašišos gabaliukus mauti ant išmirkytų iešmukų pakaitomis su citrinos griežinėliais( lašiša, citrina, lašiša, citrina...). Dėti į kepimo indą ir dėti į orkaitę. Kepti 200 C apie 10 min. vis pavartant, kad lašiša iškeptu.
Valgyti su salotomis arba ryžiais.

Šaltinis:LaMaistas.lt

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...