Serialas "Giminės" tęsiasi. Parašiau todėl, kad šiandieną dalinuosi Napaleono tinginio versija, kurią gaminome kartu su vyresnėliu. Vienas, du ir paruošta, tik reikia kantrybės, kol bus galima valgyti. Skaniausias jis pastovėjas dvi dienas, bet tai kas tiek išlauks :)
Tikriausiai esate gaminusios šią tinginio versija visos? Esu gaminusi ir aš kelis kartus, bet man skaniausias būtent šis variantas - su kava.
apie 10 gabaliukų, 40 min.+ laikas šaldytuve
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
200 g gero sviesto ( 82 % riebumo)
1 indelis saldaus sutirštinto pieno
1 šaukštas tirpios kavos
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.
Iš sluoksniuotos tešlos supjaustykite piršto pločio pailgas juosteles. Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite apie 15 min., kol gražiai apskrus.
Iškepusias juosteles atvėsinkite. Kelias pasilikite papuošimo trupiniams.
Kremui išsukite kambario temperatūros sviestą ir sutirštintą pieną iki vientisos masės. Suberkite kavą ir išmaišykite.
Ant stalo tieskite maistinės plėvelės ir patepkite šiek tiek kremo. Dėkite trečdalį tešlos juostelių, vėl kremo, vėl juostelių...Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Susukite į gražų ritinį.
Susuktą ritinį dėkite į šaldytuvą bent jau per naktį.
Nuimkite maistinę plėvelę ir papuoškite likusių juostelių trupiniais.
No comments:
Post a Comment