Tuesday, 7 May 2019

Jautiena su feta

Iš manęs galima visko tikėtis. Susiruošiu gaminti vieną, o nuėjusi į virtuvę padarau visai kitą patiekalą. Žodžiu namiškiai visada tikisi staigmenos :)
Šį kartą labai skanus jautienos kepsnys su salotų rinkiniu, kuriame rasite visko. Man, kuri neseniai atrado jautieną šis patiekalas buvo tikrai labai skanus ir feta čia puikiai tiko.
Jautieną kepiau keptuvėje, bet puikiai šiam patiekalui tiktu ir grilinta, tad kitą kartą būtent taip ją kepsiu. O, kad dar gaminsiu šį patiekalą, tai faktas.

4 asmenims, apie 30 min.

4 jautienos sprandinės kepsniai
10 mėtos lapelių
3 šaukštai citrinos sulčių
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
200 g fetos sūrio
4 saujos salotų mišinio
1 ilgavaisis agurkas
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų

Į maistinį maišelį sudėkite mėtų lapelius, citrinos sultis, 4 šaukštus aliejaus ir išmaišykite.
Jautienos kepsnius pabarstykite druska bei pipirais.
Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir iškepkite jautienos kepsnius. Kepkite ant stiprios liepsnos po 3 min. iš kiekvienos pusės.
Į lėkštes dėkite salotų mišinį, supjaustytą agurką, kubeliais pjaustytą fetos sūrį. Ant viršaus sudėkite pjaustytą jautieną. Pašlakstykite citrinos ir aliejaus padažu.
Puikus patiekalas, kai norisi gaivaus ir skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...