Thursday 30 May 2019

"Velniška" kumpelio užtepėlė

Kaip manote ar blogeriai iš tiesų pastoviai valgo tai, ką publikuoja? 
 Blogeriai irgi žmonės ir jiems nėra svetimas paprastas maistas. Būna, kad ir koldūnus valgome pirktus parduotuvėje, būna, kad ir picą užsisakome. 
Stengiuosi kasdien išbandyti kažką naujo, bet būna dienų lyg tyčia, kad nėra nei jėgų, nei noro užsiimti naujų receptų kūrimu ir fotografavimu.
Dažnai save pagaunu, kad kažką darydama galvoje dėlioju pietų idėją, kaip ja pateiksiu, kaip fotografuosiu.
Nežinau kaip kitiems, bet man receptai gimsta ne per vieną minutę, o užtrunka ilgiau, kur kas ilgiau... Gal todėl aš juos visus myliu, visi jie man brangūs...
Po tokios ilgos litanijos noriu pasidalinti labai skania užtepėle, kuri buvo gaminta labai seniai, bet dėl tam tikrų priežasčių dienos šviesą išvydo tik dabar.
Imkite, gaminkite ir geru minėkite, nes ji to verta.

8 asmenims, 10 min.

250 g rūkyto vištienos kumpelio
100 g kreminio sūrio "Philadelphia"
3 šaukštai majonezo
1/2 raudonos aitrios paprikos
3 svogūno laiškai
2 šaukštai smulkintų petražolių
2 šaukštai garstyčių
1 šaukštas citrinos sulčių
žiupsnelis maltų pipirų
pagal skonį druskos

Į maisto smulkintuvą sudėti vištienos kumpelį ir susmulkinti iki košės konsistencijos. Sudėti smulkintą vištieną į dubenį, berti smulkintus svogūno laiškus, smulkintą aitriąją paprika, sudėti kreminį sūrį, majonezą,smulkintas petražoles, garstyčias,supilti citrinos sultis, pagardinti druska bei pipirais ir gerai išmaišyti. 
Tai puiki užtepėlė su skrudinta duona ar krekeriais.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...