Wednesday 15 May 2019

Ančiukų skrandukų troškinys

Beprotiškai patinka užsidarius virtuvėje paekspermentuoti. Jokių receptų, tikslių kiekių ar normų. Ir kaip smagu, kai tas receptas gaunasi  labai  pavykęs. Visgi savas darbas, sava idėja yra mielesnė :)
O jūs ar mėgstate ekspermentuoti užsidarius virtuvėje, tiesiog taip dėl malonumo?
Dalinuosi savo ekspermento rezultatu, kurį pavyko puikiai pagaminti naudonant "Lapino puota" šviežius antienos skrandukus. Tad jei norite ir jūs savo šeimai ir draugams paruošti mano dievinamą skrandukų troškinį, bėkite nusipirkti ančių skrandukų (būtinai "Lapino puota", nes tik pas juos kokybiški, gerai išvalyti, švieži ir "už protingą" kainą).

2 asmenims,apie 60 min.

300 g "Lapino puota" šviežių ančiukų skrandukų
250 g pievagrybių
1 didelė morka
1 poro baltoji dalis
200 ml grietinėlės
1 šaukštas garstyčių
žiupsnelis džiovinto raudonėlio
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų baltųjų pipirų
nedidelis pundelis šviežių krapų
aliejaus

Ančiukų skrandukus nuplauti ir išvirti. Išvirusius skrandukus susmulkinti nedideliais gabaliukais.
Morką sutarkuoti burokine tarka ir apkepinti keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Morkom šiek tiek suminkštėjus sudėti pusžiedžiais pjaustytą poro baltąją dalį ir dar pakepinti, kol daržovės suminkštės. Sudėti nuvalytus ir susmulkintus pievagrybius. Pakepinti 2-3 min. 
Į keptuvę su daržovėmis ir pievagrybiais sudėti smulkintus ančių skrandukus, pagardinti raudonėliu, druska bei pipirais. Patroškinti 2-3 min. Supilti grietinėlę,įdėti garstyčias, smulkintus krapus ir patroškinti kelias minutes.
Tiekti su norimu garnyru, bet skaniausia su bulvių koše :)


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...