Avietiniais bučiniais palydėjome šiltą dieną. Lengvai ir labai kvapniai.
Jei labai skubi, šis desertas kaip tik tau. Greitas ir nesudėtingas. Kiekviename kąsnelyje slepiasi mažytis malonumas, kuris priverčia užsimerkti.
4 asmenims, 15 min.+ laikas šaldytuve
2 šaukštai želatinos
3 šaukštai vandens
200 ml grietinėlės
250 g graikiško jogurto
4 šaukštai cukraus
Avietiniam sluoksniui:
2 šaukštai želetinos
3 šaukštai vandens
200 ml aviečių trintų
1 šaukštas citrinos sulčių
3 šaukštai cukraus
Jogurtiniam sluoksniui išbrinkiname vandenyje želatinos grūdelius.
Grietinėlę išplakite iki standumo.
Graikišką jogurtą sumaišykite su cukrumi ir įmaišykite išplaktą grietinėlę.
Išbrinkintą želatiną ištirpinkite vandens vonelėje ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Plona srovele pilkite į jogurto masę ir išmaišykite gerai.
Supilkite į stiklinius indelius ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
Avietiniam sluoksniui želatinos grūdelius išbrinkinkite vandenyje.
Į Trintas avietes suberkite cukrų, citrinos sultis supilkite ir išmaišykite.
Garų vonelėje ištirpinkite želatiną ir supilkite plona srovele į aviečių tyrę.Išmaišykite.
Supilkite aviečių masę ant sustingusios jogurto masės ir dėkite vėl į šaldytuvą pilnai sustingti.
Skanaus.
No comments:
Post a Comment