Lašiša marinuota arbatoje. Skamba įdomiai ar ne? Pirmą kartą apie tai perskaičiau viename angliškame bloge, tuomet pamačiau receptą Oliverio tinklaraštyje ir sudomino. Išbandžiau ir su juoda ir su žalia arbata. Abu variantai patiko tiek man, tiek vyrui.
Naudojau "Brolių medus" medų su imbieru ir skonis buvo tikrai liuks.
Išbandykite ir jūs šį receptą ir gal tai bus jūsų favoritas.
4 asmenims, 30 min.+ marinavimas
4 lašišos kepsneliai
4 pakeliai žalios arbatos arba 2 juodos
2 cm imbiero šaknies
2 skiltelės česnako
2 šaukštai ryžių acto
2 šaukštai medaus
žiupsnelis citrininių pipirų
Arbatos pakelius užpilkite karštu vandeniu ir palikite pritraukti.
Indelyje sumaišome tarkuotą imbiero šaknį, išspaustus česnakus, ryžių actą, medų ir arbatą. Sudedame lašišos kepsnelius ir paliekame pasimarinuoti bent jau valandą arba per naktį.
Kepimo indą ištieskite kepimo popieriumi. Dedame iš marinato ištrauktus lašišos kepsnelius, pagardiname citrininiais pipirais ir dedame į orkaitę kepti 180 C. apie 10 -15 min. arba, kol kepsniukai gražiai apskrus. Tikslus laikas priklauso nuo kepsniukų dydžio.
Tiekiame su norimu garnyru.
Šaltinis:foodandnutrition.org
No comments:
Post a Comment