Šį receptą mačiau pas Editą tinklaraštyje jau prieš kokius metus, bet vis neprisiruošiau pagaminti. Šiandieną visą dieną dirbau prie vieno projekto, tad reikėjo greitai sugalvoti kažką rimto vakarienei ir tada kilo mintis, kad gal jau laikas šiam receptui.
Kaip tik šaldytuve gulėjo visi produktai reikalingi šiam patiekalui, tad...
Kotletai gavosi minkšti ir purūs, o vynuogių padažas tiko puikiai prie jų. Garnyrui rinkitės tai ką mėgstate, man užteko tiesiog lengvų salotų.
5 asmenims, 30 min.
500 g vištienos faršo
1 kiaušinis
1 šaukštas majonezo
1/2 svogūno
250 g žalių besėklių vynuogių
1/2 citrinos sulčių
2 šaukštai cukraus
150 ml balto saldaus vyno
1 šaukštas krakmolo
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
kelios šakelės šviežių čiobrelių
Į vištienos faršą sudėkite smulkintą svogūną, majonezą, įmuškite kiaušinį, berkite druską bei pipirus ir gerai išminkykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kotletukus ir iškepkite keptuvėje.
Į prikaistuvį sudėkite pusiau perpjautas vynuoges, cukrų, supilkite citrinos sultis ir ant silpnos liepsnos maišant pakaitinkite kelias minutes. Krakmolą sumaišykite su vynu ir supilkite į puodą su vynuogėmis, suberkite čiobrelius.Kaitinkite, kol padažas sutirštės.
Tiekite padažą užpylę ant kotletų.
Šaltinis:oditėlės blogas
No comments:
Post a Comment