Thursday, 4 April 2019

"Samanoti" keksiukai

Tokių keksiukų bumas buvo prieš kelis metus ir pirmą kartą tokią idėja puošti keksiukus mačiau prieš kelis metus pas rusaites. Paskui visos kaip išprotėjusios puolė gaminti lietuvaitės, o aš tik dabar :) 
Prieš kelis metus esu kepusi keksą, tik puošiau balta kremo kepure, o dabar kai prieš akis iššoko Nidos kepti keksiukai prižadėjau draugei, kad kai eisiu pas ją į svečius arbatos tokių atsinešti.
Pažado laikausi ir šiandien planuoju aplankyti draugę, tad keksiukai jau iškepti.
Šiems keksiukams nenaudojau jokių dažų, graži žlia spalva išgaunama špinatų dėka.

14 vnt. apie 60 min.

400 g šviežių špinatų
3/4 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
4 kiaušiniai
3/4 stiklinės cukraus
2 stiklinės miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremas:
400 g maskarponės sūrio
100 ml grietinėlės
3 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštas citrinos sulčių

Į smulkintuvą sudėkite nuplautus ir nusausintus špinatus, supilkite aliejų ir sutrinkite iki tyrelės masės.
Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė taps balta ir puri. Plona srovele supilkite špinatų masę ir nuolat plakite.
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir įsijokite į špinatų masę. Gerai išmaišykite.
Į metalines keksiukų formeles dėkite popierinius "sijonėlius" ir pripildykite 3/4 tūrio masės. Kepkite 180 C pie 20 min. arba, kol keksiukai iškeps.
Atvėsinkite.
Kremui sumaišykite grietinėlę, maskarponės sūrį, citrinos sultis ir cukraus pudrą.Plakite, iki kol masė taps tiršta. Kremą sukrėskite į konditerinį maišelį.
Nuo keksiukų nupjaukite viršūnėles ir sutrinkite iki trupinukų.
Ant nupjautų keksiukų viršaus spauskite kremą suformuodami kepurėles ir ant viršaus užberkite žalius trupinukus.
p.s. galite puošti ir uogomis, bus šventiškiau.

Šaltinis:rusaičių puslapis ir Nidos receptai.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...