Šitaip ruoštą vištieną esu gaminusi ne kartą ir ne du, o kur kas daugiau. Visada gamindavau su tam tikromis vištienos dalimis, o šį kartą išbandžiau su visa višta.
Man su vyru patinka česnakai patiekaluose, tad dažnai juos naudoju. Šiame recepte jų yra tikrai nemažai. Žinot kiek? Ogi visi 40 skiltelių. Tad gaminant šį patiekalą kvepės visa virtuvė. Svarbu česnakų neperkepti, nes tada jau tikrai nekvepės :)
5 alkaniems, apie 2 val +marinavimas
1.5 kg višta
40 skiltelių česnako
2 morkos
2 saliero stiebai
1 kg mažų bulvių
kelios rozmarino šakelės
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskonių vištienai
aliejaus
Vištą ištriname druska, pipirais ir prieskoniais vištienai. Paliekame pasimarinuoti kelias valandas arba pernaktį.
Morkas ir saliero stiebus supjaustome didokais gabaliukais. Sudedame į skardą kartu su bulvėmis,rozmarinais, neluptais česnakais. Į skardą šalia daržovių dedame vištą, pašlakstome viską aliejumi. Uždengiame folija ir kepame 180 C orkaitėje apie 1 val., tada nuimame foliją ir dar pakepame, kol višta gražiai apskrus.
Skanaus.
Šaltinis:prieš kelis metus idėja rasta sm forume
No comments:
Post a Comment