Tuesday 16 April 2019

Šventiniai suktinukai

Mūsų šeima yra didelė vištienos produktų mylėtoja. Šaldytuve visada turi būti nors mažas gabalėlis vištienos vyniotinio ar kumpelio. Net ir mažoji dama, kuri šiaip jau mėsos nevalgo, mielai renkasi būnant gamtoje sumuštinį su kumpeliu ar tiesiog vienoje rankoje vištienos kumpelis, o kitoje - agurkas.
Nežinau, ar jau visi ragavote, bet mes jau išbandėme visus "Vilniaus paukštyno" gaminius su "Premium" ženklu.Išskirti vieną yra labai sunku, nes visi jie labai skanūs ir pritaikyti visiems skoniams; pikantiško skonio mėgėjai nenusivils virtu vištienos krūtinėlės filė kumpeliu pomidorų skonio. Aštrumo mėgėjai turėtų pamėgti pipirinį vištienos kumpelį, o klasikos mėgėjai - tradicinį virtą vištienos krūtinėlės filė kumpelį. Tad jei bus taip, kad šventėms nebus jėgų ruošti ištaigingų patiekalų, visada puikus pasirinkimas bus tiesiog papjaustyti šių kumpelių :) 
O dabar dalinuosi puikiu suktinukų receptu, kuris papuoš šventinį stalą, o darbo labai minimaliai čia. 
p.s. agurkus pjaustykite daržovių pjaustykle, nes jie turi būti ploni ir lengvai susisukti.

12 vnt, apie 30 min.

2 ilgavaisiai agurkai
100 g "Vilniaus paukštynas" tradicinio virto vištienos krūtinėlės filė kumpelio
4 lapeliai raikyto lydyto sūrio  "PRESIDENT"(galima keisti panašiu)
5 šaukštai tepamo varškės sūrio

Agurką su daržovių pjaustykle supjaustome plonai per visą jo ilgį. Pjauname iki tos vietos, kur prasideda sėklytės, tada apsukame kitą pusę ir vėl pjauname iki sėklyčių. Man gavosi po 3 plonas juosteles iš kiekvienos pusės.
Sudedame agurkų juosteles ant popierinio rankšluosčio, kad sugertu skystį ( tą būtina padaryti, nes kitaip sunkiai tepsis varškės sūris). Nusausiname.
Ant medinės lentutės dedame agurko juostelę, užtepame plonu sluoksniu tepamo varškės sūrio.
Raikytą lydytą sūrį supjaustome į tris vienodo pločio juosteles ir sudedame vieną šalia kitos ant užtepto varškės sūrio. Vištienos kumpelį supjaustome, kiek įmanoma ploniau, ir uždedame ant lydyto sūrio ir atsargiai nespaudžiant nuo vieno juostelės galo susukame ritinėlį. Susuktą ritinėlį susmeigiame mediniu smeigtuku.
Puošti galite pagal fantaziją.



Receptas sukurtas bendradarbiaujant su "Vilniaus paukštynas"

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...