Monday 15 April 2019

"Vesterno" omletas

Vesterno omletas - puikus patiekalas gerai dienos pradžiai. Jis labai sotus, tad pamaitinti galima net ir labiausiai išalkusį žmogų. Čia būtent tas patiekalas, kuris toks "vyriškas" ir jį gaminant galima žongliruoti įvairiais maisto produktais. Į šį patiekalą galite sudėti visas užsilikusias šaldytuve daržoves ir mėsos likučius. 
Šis omletas yra kepamas orkaitėje pusryčiams, bet puikiai tiks ir pietums ar vakarienei.
Mano šeimai tai labai šaunus patiekalas, o jei dar mėgstate kiaušinius, tai išvis super.

4 asmenims, apie 60 min.

8 kiaušiniai
1 stiklinė pieno
1/2 šaukštelio druskos
300 g turimo kumpelio, dešros ar kitokios mėsos
150 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 smulkintas svogūnas
1 saldi paprika
10 vyšninių pomidorų
pundelis svogūno laiškų

Išplakite dubenyje kiaušinius su druska ir pienu. Suberkite smulkintus svogūnus,papriką, tarkuotą sūrį, mėsos gabaliukus, suberkite smulkintus svogūno laiškus bei perpuse perpjautus pomidorus.
Supilkite į kepimo indą arba į porcijinius kepimo indelius.
Kepkite 200 C orkaitėje apie 45 min.
Skanu su juoda duona :)

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...