Ech, kaip kartais ilgiuosi tų vakarų dviese, kai nežiūrint į laikrodį ir neskaičiuojant minučių gali mėgautis vakariene, vynu ir kalbėtis...ilgai, ilgai. Turbūt kuo mažiau turi to ypatingo laiko, tuo labiau jį vertini.
Mes su vyru kartais mėgstame pavakaroti pasigamine skanaus maisto ir žiūrime kokį filmą susirangę ant sofos.
Šį kartą sugalvojau netikrus "sushi", kurie buvo skanūs ir nereikia daug pastangų.
Mėsą galite dėti kokia norite/turite/mėgstate, mes naudojome vištienos krūtinėlės filė, kuri puikiai tiko šiems užkandukams.
Jei mėgstate tokius užkandukus, tai manau puikiai tinka tokie "apsimetėliai" ne tik eiliniam vakarui, bet ir šventiniam stalui.
25 vnt., apie 60 min.
5 jūros dumblių lapai
2 stiklinės ryžių sushiams
2.5 stiklinės vandens
4 šaukštai ryžių acto
1 šaukštelis druskos
200 g rūkytos vištienos krūtinėlės filė
1 sauja rukolos lapelių
Ryžius nuplaukite ir užpiklite vandeniu. Virkite vis pamaišant, kol ryžiai išvirs. Atvėsinkite.
Druską ištirpinkite ryžių acte ir supilkite į atvėsusius ryžius. Išmaišykite.
Ant kilimėlio skirto sukti sushius dėkite jūrų dumblio lapą, plonu sluoksniu uždėkite ryžių, palikdami šone 1 cm. storio tuščia juostelę.
Dėkite šiaudeliais pjaustytą vištienos krūtinėlę, po kelis rukolos lapelius ir vis paspausdami susukite ritinėlį. Supjaustykite.
200 g rūkytos vištienos krūtinėlės filė
1 sauja rukolos lapelių
Ryžius nuplaukite ir užpiklite vandeniu. Virkite vis pamaišant, kol ryžiai išvirs. Atvėsinkite.
Druską ištirpinkite ryžių acte ir supilkite į atvėsusius ryžius. Išmaišykite.
Ant kilimėlio skirto sukti sushius dėkite jūrų dumblio lapą, plonu sluoksniu uždėkite ryžių, palikdami šone 1 cm. storio tuščia juostelę.
Dėkite šiaudeliais pjaustytą vištienos krūtinėlę, po kelis rukolos lapelius ir vis paspausdami susukite ritinėlį. Supjaustykite.
No comments:
Post a Comment