Kai prieš kurį laiką gavau žinutę iš Renatos "Kūmutės virtuvėlė" su pasiūlymu prisijungti prie elektroninio blogerių žurnalo "Gyvenimo gurmanai" iškart sutikau. Smalsu, įdomu, kažkas naujo, o ir iššūkius mėgstu. Gavau temą:ridikėliai. Na ką, pasiraitojau rankoves ir pirmyn.
Jūsų teismui patiekalas su ridikėliais. Veganiški šaltibarščiai. Nesu aš veganė, žaliavalgė ar dar kitokių pakraipų, tiesiog smalsu paragauti ir kitokio maisto, nė mums įprasta.
Ar patiko? Žinoma. Ar kartosiu? Taip.
Kaip žinia veganai nevalgo gyvulinės kilmės produktų, tad šiuose šaltibarščiuose kiaušinių nėra, o kefyras pakeistas augaliniu pienu.
2 asmenims, 20 min.
1 l nesaldinto sojos pieno
1 citrina
1/2 l stiklainis marinuotų burokėlių
1/2 ilgavaisio agurko
6 ridikėliai
pundelis svogūno laiškų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Į indą, kuriame bus gaminami šaltibarščiai supilkite sojos pieną, įspauskite citrinos sultis ir palikite 10 min. suberkite druską ir palikite, kol pienas sutirštės.
Sudėkite burokėlius su visu marinatu, kubeliais pjaustytus agurkus ,ketvirčiais pjaustytus ridikėlius, suberkite smulkintus svogūno laiškus. Pagardinkite druska bei pipirais. Išmaišykite.
Tiekite su virtomis bulvėmis.
No comments:
Post a Comment