Pagaliau prisiruošiau brūkštelėti macarons receptą. Gaminta senai, o įrašo kaip nebuvo, taip nebuvo. Dabar rašau, nes gal kas susigundys ir iškeps svečiams Velykų proga.
Kartą teko nusipirkti iš parduotuvės šių "gražuolių" kai turėjo užsukti draugė, bet jie buvo tokie neskanūs, kad neturėjau kur akių dėti :)
Esu daug skaičiusi apie šiuos kepinius, esu ir ne kartą kepusi, bet jie yra mistika, nes kaskart nustebina:arba gaunasi, arba ne :)
Dalinuosi lengvu receptu, kuris sujungtas iš dviejų. Iš vieno imtas macarons receptas, iš kito - kremo receptas.
Jeigu man pavyko, tai pavyks ir jums, patikėkite manimi.
25 vnt. apie 30 min + šaldymas.
110 g migdolų miltų
225 g cukraus pudros
125 g sendintų kiaušinio baltymų
50 g cukraus
Kremas:
100 g balto šokolado
55 g grietinėlės
25 g sviesto
2 šaukštai kavos atvėsintos
2 šaukštai kavos atvėsintos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Orkaitę įkaitiname iki 150 C.
Migdolų miltus sumaišome su cukraus pudra ir persijojame.
Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi ir paskleidžiame išsijotus migdolų miltus ir dedame į orkaitę 5 min.
Ištraukus iš orkaitės dar kartą persijojame.
Baltymus suplakame iki putų ir įmaišius cukrų dar kartą viską gerai išplakame iki standžių ir blizgių putų.
Sudedame baltymų masę į dubenį su migdolais ir silikonine mentele lengvai iš apačios į viršų maišome. Nepermaišome. Formuojant kepurėles iš šios masės turėtu sausainiukai šiek tiek išsilyginti.
Jei tešla liks su kauburėliu vadinasi ji per kieta ir reikia dar maišyti.
Sudedame masę į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos formuojame 3 cm. skersmens sausainiukus.
Palikite kambario temperatūroje apdžiūti apie valandą.
Įkaitinkite orkaitę iki 155 C ir kepkite 13 min. atvėsinkite.
Kremui šokoladą susmulkinkite kiek galima smulkiau. Aš tarkuoju su burokine tarka.
Dubenėlyje pakaitinkite grietinėlę su vaniliniu cukrumi, kol pradės kilti burbuliukai.
Nuimkite nuo ugnies ir supilkite ant šokolado. Palikite pusei minutės ir tada su silikonine mentele gražiai išmaišykite, kol šokoladas ištirps ir taps vientisas kremas.
Sviestą sutarkuokite ir įmaišykite į kremą. Sviestas turi ištirpti, o kremo masė tapti vientisa. Supilkite kavą ir dar pamaišykite.
Dubenį su kremu uždenkite maistine plėvele( kad liestusi prie kremo) ir dėkite keliom valandom į šaldytuvą, kad gerai sušaltu.
Ant vienos macarons puselės dėkite įdaro po 1/2 šaukštelio ir uždenkite kitų sausainiuku. Dėkite valandai į šaldytuvą.
Prieš tiekiant palaikykite kambario temperatūroje apie 20 min.
Šaltinis:Receptų medis ir sweetcukerka.
No comments:
Post a Comment