Apie ką kalbame su drauge, su kuria senokai nesimatėme? Apie spurgas :) Iš tikro tai mes apie viską kalbame, bet nepraleidžiame ir kulinarinio skyrelio. Aptariame naujus atradimus, nepamirštame ir pasigirti apie senus ištobulintus receptus. Na tokios mes moterys :)
Panašias spurgas esu kepusi ne kartą, bet šį kartą tobulintos mano mielos draugės E. Kepiau jas vieną vakarą, kai pas mus svečiavosi labai mielas berniukas L. ir taip jau buvo, kad tuo metu neturėjau kuo pavaišinti išranku vaiką, o saldainių duoti nesinorėjo. Šaldytuve gulėjo varškės, tad buvo puiki proga išvirti spurgų, kurių tiesa sakant jau ko gero šimtas metų neviriau.
Labai daug( priklauso kokio dydžio darysite),apie 45 min.
1 kg 9 % riebumo varškės
4 kiaušiniai
12 šaukštų miltų
4 šaukštai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
16 g vanilinio cukraus
keli saldainiai "Karvutė"
aliejaus virimui
cukraus pudros
Sutrinkite varškę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Kepimo miltelius sumaišykite su miltais ir gerai išmaišykite. Miltų neturi būti mažai, nes kitaip spurgytės subliukš išvirusios.
Puode įkaitinkite aliejų.
Drėgnomis rankomis formuokite nedidelias spurgytes, į vidų įspauskite po mažą saldainio gabaliuką ir suformuokite spurgą. Virkite gerai įkaitintame aliejuje, kol išvirs pilnai.
Spurgas apibarstykite cukraus pudra.
Šaltinis:draugė E.
No comments:
Post a Comment