Wednesday, 3 April 2019

Sumuštiniai su silke ir smidrais

Prisipažinsiu, kad silkė yra viena iš mano silpnybių. Mėgstu ją visokiame pavidale:su daržovėmis, tiesiog su bulvėmis arba ant duonos uždėta. Ir jei dauguma iš mūsų tik prieš didžiąsias metų šventes puola ieškoti silkės receptų, tai aš bent jau kartą per savaitę ją ruošiu savo namuose ir kaskart norisi kažko naujo.
Šiandien buvo labai skanūs sumuštinukai, kurių skonį dar ir dabar jaučiu. Jie buvo tobuli(na beveik). Puikus užkandis tiek pusryčiams, tiek šventėms.
Rašau taip, kiek produktų naudojau aš, o jūs pasireguliuokite pagal savo poreikius.

4 vnt, apie 10 min.

2 riekutės mėgstamos duonos
1 silkės filė
6 smidrai
1 šaukštas sviesto
griežinėlis citrinos
keli sultenės lapai
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

Smidrus nuplaukite, nupjaukite sumedėjusius kotelius ir virkite su citrinos griežinėliu kelias minutes. Išvirus smidrams, juos perliekite šaltu vandeniu.
Duonos riekeles perpjaukite per puse.
Duonos riekeles užtepkite sviestu, uždėkite griežinėliais pjaustytas silkės filė.Smidrus nuvarvinkite ir susmulkinkite norimo dydžio gabaliukais. Uždėkite smidrus ant duonos riekelių. Papuoškite sultenės lapeliais, užberkite maltų pipirų.
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...