Jei man reikėtų įvardyti tris mėgstamiausius mano pusryčių produktus, be kurių sunkiai įsivaizduoju rytus, tai būtu: avokadas, avižinė košė ir kiaušiniai. Kiaušinių pas mus turi būti visada, nes kartais aš net pietums mėgstu išsikepti kiaušinių su šonine. O mano vyras mėgsta ruošti sočius angliškus pusryčius, nuo kurių pasisotini visai dienai.
Omletai pas mus būna retokai, bet jei būna-tai visada improvizuojame ir niekada jų nebūna tokių pačių.
Šį kartą dalinuosi labai skaniu omleto receptu, kurį įsimylėjau nuo pirmo kąsnio.
2 asmenims,10 min.
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
10 pievagrybių
1 didelis svogūnas
1 sauja šviežių špinatų
4 kiaušiniai
1/2 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio maltų pipirų
3 šaukštai tarkuoto permezano sūrio
smulkintų petražolių
2 šaukštai sviesto
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkintus pusžiedžiais svogūnus. Kai svogūnai suminkštės, suberkite pjaustytus riekutėmis pievagrybius ir apkepinkite iš abiejų pusių. Sudėkite smulkintus špinatus ir maišant pakepinkite minutę. Išimkite viską iš keptuvės ir atidėkite į šoną.
Sūrį sutarkuokite, kiaušinius išplakite su druska bei pipirais.Į kiaušinių plakinį suberkite tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite.
Keptuvėje ištirpinkite puse sviesto ir supilkite puse kiaušinio plakinio. Kepkite iš abiejų pusių omletą, kol iškeps.Iš šio kiekio iškepkite du omletus. Įdėkite omletą į lėkštę ir sudėkite kepintus grybus, svogūnus bei špinatus. Sulenkite pusiau ir pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Gražios dienos :)
No comments:
Post a Comment