Saturday, 27 April 2019

Šašlykai marinuoti juodoje arbatoje

Kai jau galima pietus ir vakariene valgyti terasoje, man praeina noras valgyti įprastus patiekalus su sunkiu garnyru. 
Šį kartą dalinuosi labai skaniu šašlykų receptu, kurį jau ne kartą išbandėme savo draugų rate.

6 asmenims

1.5 kg kiaulienos sprandinės
2 svogūnai
100 g juodos arbatos 
2 šaukšteliai džiovintų bazilikų
2 šaukšteliai džiovintų raudonėlių
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų

Arbatžoles užpilkite verdančiu vandeniu (apie 1 l.) ir palikite pritraukti. Atvėsusią arbatą perkoškite per sietelį. Į atvėsusią arbatą sudėkite supjaustytą gabaliukais kiaulienos sprandinę ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.
Kai mėsa pasimarinuos arbatoje, nupilkite skystį ir sudėkite smulkintus svogūnus, džiovintas žoleles, pipirus ir gerai  rankomis išmaigykite. Palikite valandai šaldytuve.
Prieš veriant ant iešmų mėsą padruskinkite.
Kepkite mėsą suvertą ant iešmų vis pavartant, kol iškeps.
Valgome su salotomis.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...