Wednesday 17 April 2019

Špinatų ir braškių salotos

Ne už kalnų ir gražiausia pavasario šventė Velykos. Dauguma šeimininkių suka galvą, ką padėti ant stalo, kuo vaišinti artimiausius žmones ir draugus. Tačiau jau praėjo tie laikai, kai stalai lūžta nuo maisto gausos, o jo dar lieka net kelioms dienoms. Mielos šeimininkės, atsipalaiduokite ir mėgaukitės šventėmis, jų laukimu, o ant stalo lai būna mažiau maisto, nei per daug.
Patikėkite manimi, niekam nėra smagu žiūrėti į nuvargusią šeimininkę. 
Tam, kad kuo mažiau būtų vargo gaminant šventinius pietus, noriu rekomenduoti išbandyti salotas, kurios paruošiamos labai greitai, o "Vilniaus paukštynas" vištienos kumpelis čia puikiai tiks. Tiesa, jei norite pikantiškesnio skonio, vietoje tradicinio kumpelio dėkite pipirinį.

2 asmenims, 5 min.

100 g jaunų špinatų lapelių
10 šviežių braškių
100 g "Vilniaus paukštynas" tradicinio virto vištienos krūtinėlės filė kumpelio
50 g permezano sūrio
2 šaukštai kreminio balzamiko acto
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų

Špinatus ir braškes nuplaukite ir nusausinkite.
Dėkite špinatus į lėkštes, ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustytas braškes.
Vištienos kumpelio filė supjaustykite juostelėmis, o permezano sūrį - daržovių trintuve drožlėmis. Sudėkite viską į lėkštes. Pagardinkite druska bei pipirais. Užpilkite kreminio balzamiko acto ir iškart patiekite.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su "Vilniaus paukštynas"

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...