Friday, 26 April 2019

Kotletai su terijakio padažu

Aprimo įrašai tinklaraštyje, bet tai nereiškia, kad negaminu. Oi ne. Gaminu ne tik virtuvėje, sode, bet ir mintyse dėlioju receptus. Darbų šiuo metu tiek daug, kad turiu paruošti tris skirtingas temas, kurių rezultatus pamatysite vėliau. Tad šiek tiek kantrybės :)
Pamatę kotletų nuotrauką ko gero dauguma sakysite:ir vėl kotletai? Na ir ką čia iš jų jau išrasi naujo, kai viskas ir taip su jais aišku :)
Aš neišradinėju, o tiesiog gaminu tai, kas patinka man ir mano šeimai, bei draugams.
Ir tikrai nerašysiu kaip dabar įprasta: taip iškepę kotletus kitaip jų nekepsite :) Aš kepsiu, nes noriu išbandyti visokius variantus, o ne sustoti ties vienu.
Šie kotletai mums patiko, nes buvo ir minkšti, ir skanūs, ir daug laiko neatima, o svarbiausia- jie kitokie nė mums įprasti :)

4 asmenims, 15 min.

500 g kalakutienos maltos mėsos
1 svogūnas
1 kiaušinis
2 šaukštai terijakio padažo
1 šaukštas majonezo
4 šaukštai aliejaus
džiovintų slyvų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų baltųjų pipirų
džiuvėsėlių apvoliojimui

Į maltą mėsą įtarkuokite svogūną, įmuškite kiaušinį, berkite druską, pipirus, sudėkite majonezą, pilkite terijakio padažą ir gerai išmaišykite.
Formuokite kotletukus į vidų įspausdami po džiovintą slyvą.Apvoliokite džiuvėsėliuose. Kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol iškeps.
Tiekite su mėgstamu garnyru.

Šaltinis:vmg

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...