Saturday 13 April 2019

Rožinis burokėlių humusas

Kokios jūs esate šeimininkės? Ar daug maisto lieka kai išsiskirsto svečiai? Prisipažinsiu, man dažniausiai jo lieka, nors ir nedaug, bet lieka, nes turiu savybę pagaminti jokio labai daug.
O ką jūs darote su maisto likučiais? Įdedate lauknešėlius svečiams, patys valgote kelias dienas ar tiesiog išmetate? O gal pasidalinate su tais, kurie turi mažiau? Pasidalinkite savo idėjomis.
Dabar rašau receptą humuso, kuriam puikų skonį suteikė burokėlių milteliai iš Urban food. Jeigu miltelių neturite, tuomet drąsiai galite keisti burokėlių sultimis, kurių reikėtu šiuo atvėju 1/4 stiklinės.
Tai puikus užkandis vakarojant su draugų kompanija prie taurės vyno, puikiai tinka žiūrint tv.pamirkyti į jį daržoves, ryte valgant pusryčius užsitepti ant skrebučio. Žodžiu, patys sugalvosite kaip jį suvartoti.



1 stiklinė išvirtų avinžirnių
1 šaukštelis burokėlių miltelių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai tahini padažo
1 skiltelė česnako
žiupsnelis jūros druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų
sezamo sėklų užberti ant viršaus ( nebūtina)

Į maisto smulkintuvą sudėkite virtus avinžirnius, smulkintą česnako skiltelę, supilkite aliejų, tahini padažą, bei suberkite burokėlių miltelius. Viską trinkite apie 2-3 min., kol masė taps vientisa. Masė turi būti kreminės konsistencijos, jei ji tokia nėra - įpilkite dar šaukštą aliejaus.
Pagardinkite druska bei pipirais ir išmaišykite.
Sudėkite į dubenėlį ir užberkite sezamo sėklas.
Skanaus vakarojimo.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...