Friday 12 April 2019

Omleto vyniotinis

Taip jau nutinka, kad kai gamini iš to, ką turi šaldytuve, gimsta skaniausios kulinarinės fantazijos. Taip nutiko ir šį kartą su šiais omleto suktinukais.
Nevalgau pusryčių ir mano pirmas valgymas būna dažniausiai jau gerokai įdienojus.
Fantazija gaminant šiuos suktinukus yra beribė, bet aš dalinuosi paprastu, bet neprastu variantu.

6 asmenims, apie 45 min.

6 kiaušiniai
1 šaukštas majonezo
100 g kieto sūrio
150 g rūkyto vištienos kumpelio
1 sauja rukolos lapelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų baltųjų pipirų

Kiaušinius išplakite su majonezu, druska, pipirais ir tarkuotu sūriu.
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi taip, kad užsidengtu ir skardos šonai.
Dėkite skardą į 200 C įkaitintą orkaitę ir pakaitinkite ją apie 10 min. Išimkite skardą iš orkaitės, supilkite plaktus kiaušinius ir sumažinę kaitrą iki 180 C. kepkite 15 - 20 min.
Iškepusį omletą atvėsinkite.
Ant omleto pagrindo dėkite plonai pjaustytą vištienos kumpelį, rukolos lapelius ir susukite.
Pjaustykite 1 cm. storio riekelėmis.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...