Thursday 11 April 2019

Ridikėlių salsa

Pavasarį sužaliavus gamtai, natūraliai daugiau užsinorime žalumos matyti ir savo lėkštėse. Man tada norisi ne tik salotų, bet ir ridikėlių, nes būtent jie man yra tikrieji pavasario šaukliai.
Šią ridikėlių salsą gaminau prie kepsnio, bet ji puikiai tinkama valgyti ir viena, kai nesinori prisikimšti daug.
Kiekvienas savo namuose ras produktų šiai salsai, kuri kilusi iš Meksikos. Tad puiki proga išbandyti kažko naujo.

4 asmenims, apie 30 min.

12 ridikėlių
2 skiltelės česnako
1 aštrus pipiras
1 šaukštas citrinos sulčių
2 šaukštai smulkintų petražolių
pagal skonį druskos
pagal skonį šviežiai maltų pipirų

Ridikėlius, česnakus, aštrų pipirą supjaustyti mažais gabaliukais. Suberti smulkintas petražoles.
Citrinos sultis pagardinti druska bei pipirais ir išmaišyti. Užpilti šiuo užpilu salsą ir išmaišius palaikykite 20 min. šaldytuve.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...